1.ŞEKER HAMURLU BUTİK PASTA ETKİNLİĞİ (7
SAAT)
-1. Sınıf Şeker
hamuru yapımı
-Kaplamaya uygun pandispanya, Krem Patisserie (Fransız Pastacı Kreması) Yapımı
-Kekin katlandırılması, seviyelendirilmesi ve kaplamaya hazır hale getirilmesi
-Renk bilgisi ve hamurların renklendirilmesi
-Hazırlanan pastanın şeker hamuru ile kaplanması
-Temel dekorasyon teknikleri kullanılarak pastaların süslenmesi.
-Kaplamaya uygun pandispanya, Krem Patisserie (Fransız Pastacı Kreması) Yapımı
-Kekin katlandırılması, seviyelendirilmesi ve kaplamaya hazır hale getirilmesi
-Renk bilgisi ve hamurların renklendirilmesi
-Hazırlanan pastanın şeker hamuru ile kaplanması
-Temel dekorasyon teknikleri kullanılarak pastaların süslenmesi.
2.BUTİK KURABİYE ETKİNLİĞİ (7 SAAT)
-Amacına uygun
kurabiye hamurunun hazırlanması
-Kurabiyelerin hazırlanıp (kalıplarla kesilip) pişirilmesi
-1.Sınıf Şeker Hamuru yapımı
-Royal Krema hazırlanması
-Fotoğraflı kurabiye anlatımı
-Şeker hamuru ile süsleme
-Royal krema ile süsleme
-Camlı (vitray)kurabiye yapımı
-Ebru Tekniği ile süsleme
-Kurabiyelerin hazırlanıp (kalıplarla kesilip) pişirilmesi
-1.Sınıf Şeker Hamuru yapımı
-Royal Krema hazırlanması
-Fotoğraflı kurabiye anlatımı
-Şeker hamuru ile süsleme
-Royal krema ile süsleme
-Camlı (vitray)kurabiye yapımı
-Ebru Tekniği ile süsleme
3.BUTİK CUPCAKE ETKİNLİĞİ (7 SAAT)
-Cupcake hamuru
çeşitlerinin hazırlanması ve pişirilmesi
-1. Sınıf Şeker hamuru yapımı
-Krema çeşitlerinin hazırlanması
-Krema ve şeker hamuru ile süsleme
-1. Sınıf Şeker hamuru yapımı
-Krema çeşitlerinin hazırlanması
-Krema ve şeker hamuru ile süsleme
4.FİGUR MODELLEME (7 SAAT)
-Figür modellemede
kullanılacak malzeme ve ekipmanların tanıtılması
-Figür modelleme hamurunun hazırlanması ve kullanım teknikleri
-Renk kartelası ve modelleme hamurlarının renklendirilmesi
-Hayvan figürleri modelleme ( köpek,ayıcık,domuzcuk,uğur böceği)
-Bebek figürleri modelleme ( uyuyan bebek ve oturan bebek)
-Bebek objeleri modelleme ( biberon, emzik)
-Çizgi film karakterleri modelleme ( sünger bob, patrick)
-İnsan modelleme
-Figür modelleme hamurunun hazırlanması ve kullanım teknikleri
-Renk kartelası ve modelleme hamurlarının renklendirilmesi
-Hayvan figürleri modelleme ( köpek,ayıcık,domuzcuk,uğur böceği)
-Bebek figürleri modelleme ( uyuyan bebek ve oturan bebek)
-Bebek objeleri modelleme ( biberon, emzik)
-Çizgi film karakterleri modelleme ( sünger bob, patrick)
-İnsan modelleme
5.PAKET PROGRAM PASTACILIK (4 HAFTA)
-Şeker Hamurlu Butik Pasta
-Butik Kurabiye
-Butik Cupcake
-Figür Modelleme
· *Her hafta 1. Sınıf
Şeker hamuru yoğurularak programa başlanır.
· *Paket programda hem
fiyat avantanjından yararlanılır hem de profesyonel anlamda butik pastacılık
sektöründe teorik ve uygulama becerisi açısından tam bir doygunluğa ulaşılır.
*Çalışan gruplar
için, program 2 güne bölünerek akşam etkinlikleri uygulanabilmektedir.
*Belirtilen tarihler
dışında kişiye özel etkinlik talepleriniz ya da etkinlikler hakkında daha
detaylı bilgi almak için,
(532) 795 45 45 no.lu telefondan ya da fatossuluk@hotmail.com mail adresinden bana
ulaşabilirsiniz.
*Atölye
etkinliklerimiz kişi sayısı ile sınırlıdır.
*İlerleyen zamanlarda
açmayı planladığımız "MUCİZE MACARON ATÖLYESİ", Şeker Atölyesi (% 100 Baston Şeker, Dev Şeker v.s.) ve Cake Pops Atölyesi için bizi takip edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder