28 Ocak 2013 Pazartesi

ANKARA'DA BUTİK PASTACILIK ATÖLYE ETKİNLİKLERİ-ŞUBAT 2013


1.ŞEKER HAMURLU BUTİK PASTA ETKİNLİĞİ(7 SAAT)

-Şeker hamuru yapımı

-Kaplamaya uygun pandispanya, Krem Patisserie (Fransız Pastacı Kreması) Yapımı

-Kekin katlandırılması, seviyelendirilmesi ve kaplamaya hazır hale getirilmesi

-Renk bilgisi ve hamurların renklendirilmesi

-Hazırlanan pastanın şeker hamuru ile kaplanması

-Temel dekorasyon teknikleri kullanılarak pastaların süslenmesi.

2.BUTİK KURABİYE ETKİNLİĞİ (7 SAAT)

-Amacına uygun kurabiye hamurunun hazırlanması

-Kurabiyelerin hazırlanıp (kalıplarla kesilip) pişirilmesi

-Şeker Hamuru yapımı

-Royal Krema hazırlanması

-Fotoğraflı kurabiye yapımı

-Şeker hamuru ile süsleme

-Royal krema ile süsleme

-Camlı (vitray)kurabiye yapımı

-Ebru Tekniği ile süsleme

3.BUTİK CUPCAKE ETKİNLİĞİ (7 SAAT)

-Cupcake hamuru çeşitlerinin hazırlanması ve pişirilmesi

-Şeker hamuru yapımı

-Krema çeşitlerinin hazırlanması

-Krema ve şeker hamuru ile süsleme

4.FİGÜR MODELLEME (7 SAAT)

-Figür modellemede kullanılacak malzeme ve ekipmanların tanıtılması

-Figür modelleme hamurunun hazırlanması ve kullanım teknikleri

-Renk kartelası ve modelleme hamurlarının renklendirilmesi

-Hayvan figürleri modelleme ( köpek,ayıcık,domuzcuk,uğur böceği)

-Bebek figürleri modelleme ( uyuyan bebek ve oturan bebek)

-Bebek objeleri modelleme ( biberon, emzik)

-Çizgi film karakterleri modelleme ( sünger bob,patrick)

-İnsan modelleme 

5.PAKET PROGRAM (4 HAFTA)

-Şeker Hamurlu Butik Pasta

-Butik Kurabiye

-Butik Cupcake

-Figür Modelleme

6. PROFESYONEL PASTACILIK&DÜNYA MUTFAKLARI (5 HAFTA)

1.HAFTA

-Bademli tatlı kurabiye

-Susamlı tuzlu kurabiye

-Frambuazlı tatlı muffin

-Peynirli&dereotlu tuzlu muffin

2.HAFTA

-Pastane Poğaçası

-Pastane Beyaz Simit (Sosyete simidi)

-Havuçlu Kek 

-Biscottie

3.HAFTA

-Quiche (Sebzeli)

-Meyveli Tart

-Cheesecake 

-Tiramisu

4.HAFTA

-Profiterol&Ekler Pataşu Hamuru

-Krem Patisserie (Fransız Pastacı Kreması)

-Çikolatalı Pandispanya

-Sade Pandispanya

5.HAFTA

-Çikolatalı Pasta (Pandispanyanın katlandırılılması, kremalandırılması, pastanın sıvanması)

-Meyveli Pasta (Pandispanyanın katlandırılılması, kremalandırılması, pastanın sıvanması)

-Profiterol&Ekler


* Atölye etkinlikleri Ankara-Ümitköy adresinde gerçekleştirilmektedir.

* Belirtilen tarihler dışında etkinlik talepleriniz için ya da etkinlikler hakkında daha detaylı bilgi almak için,
 (312) 235 1 236 - (532) 795 45 45  numaralı telefondan veya fatossuluk@hotmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz

* Atölye Etkinlik kontenjanı kişi sayısı ile sınırlıdır...

Hiç yorum yok:

ANKARA, KESKİN KENAR PASTA KURSU

1.KESKİN KENAR PASTA KURSU Kurs Ücreti: 700 TL. (KDV dahil) Kurs Süresi: 1-2 gün (10:00-18:00 saatleri arası) Kurs Yeri: Çayyolu / ...